Tässä ruoassa on lapsuuden muistoja, aina tulee mieleen perjantain saunailta ... usein silloin äiti paistoi uunissa jotain laatikkoruokaa. Helppoa ja hyvää perusruokaa tämäkin. Pisteitä en ole koneelta katsonut, mutta ei tästä hirveesti mene, tästä ohjeesta tulee 8:lle (perunasta 2,0 ja mitä tuosta jauhelihasta sit ... meniskö 2,0 = 4,0 pistettä/annos).

 

OHJE:

isoja perunoita

sipuli

400g kevyt jauhelihaa (10%)

vettä

2 lihaliemikuutiota

mausteita: paprikajauhetta, grillimaustetta, pippuria, valkosipulijauhetta

 

  1. Kuori perunat ja laita ne kylmään veteen.
  2. Kuori ja silppua sipuli pieneksi ja paista ne tilkassa ruokaöljyä läpikuultavaksi. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta jaheliha-sipuliseos.
  3. Viipaloin peruna ohuiksi siivuiksi ja lado pataan kerroksittain perunoita ja jauhelihaa. Laita päällimmäiseksi perunat.
  4. Lisää paistinpannuun vettä ja kuumenna, lisää lihaliemikuutiot ja anna ne sulaa kuumaan veteen. Lisää neste pataan.
  5. Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna hautua n. 1 tunnin ajan. Tarkista välillä nesteen määrä. Ota loppuvaiheessa kansi pois sikäli mikäli haluat perunoiden päälle pastopinnan.