Pääsiäisen kunniaksi tein juhlalounaalle "hiukan" raskaampaa ruokaa. Alunperin oli tarkoitus ostaa hunajamarinoituja broilerinfilepihvejä, mutta ne olivat kaupasta loppuneet ja sit piti vaihtaa suunnitelmaa ja ottaa kyljyksiä (näistä menee tuhottomasti pisteitä). Tässä huomaa et pisteitä vaan ropisee mitä enempi raaka-aineita ruokaan lisää, vaikkakin yrittää valita kevyttä mukaan. Tämä annos on kuudelle ja pisteitä menee huimat 9/annos - siis pelkästä kastikeliha jutusta.

 

 

OHJE:

6 porsaankyljystä

ruokaöljyä

2 isoa sipulia

pieni paprika

4 ananasrengasta + hiukan lientä

250 ml Flora ruokakermaa 7%

vasikanfondia

Aurajuustoa

mausteita: pippuria, valkosipulijauhetta, grillimaustetta

 

  1. Paista kyljykset paistinpannulla kahdessa erässä tilkassa ruokaöljyä kunnes saavat paistopinnan. Lado kyljykset uunivuokaan ja ripottele päälle grillimaustetta.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi, paista pannulla läpikuultaviksi ja leivitä ne kyljysten päälle.
  3. Lisää paistinpannuun hiukan vettä ja lisää fondi, ananasliemi, aurajuusto, mausteet ja ruokakerma. Anna kiehahtaa ja maista.
  4. Suikaloi paprika ja paloittele ananasrenkaat ja lisää ne sipulien päälle.
  5. Kaada neste kyljysten päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 200 asteessa n. 1t.

 

Olihan tämä mahdottoman hyvää, mutta pisteitä mulla meni koko aterialla aivan älyttömästi. Onneksi niitä oli säästössä :)! Tuossa mun annoksessa kyljys näyttää kovin surkealta ko oon se irrottanut luusta ja ottanut läskireunan pois. Mie oon kauheen ranttu lihojen kans.