1241187013_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään Vapun päivänä herkuttelimme Possun filepihveillä ja lohkoperunoilla + raikaalla salaatilla. Pihvit olivat valmiiksi marinoidut ja perunat maustoin itse. Pisteet laskin hiukan arvioiden: lohkoperunat 3,0 pistettä/annos ja possunfilepihvi 4,0 pistettä/pihvi (n. 100-120g).

OHJE:

perunoita

rypsiöljyä

mausteita maun mukaan esim. valkosipulijauhetta, maustepippuria rouhittuna, grillimaustetta, sokeria hyppysellinen

  1. Pese perunta huolellisesti (harjaa juuresharjalla) ja anna niiden kuivaa ihan kuivaksi.
  2. Kaada kulhoon pieni tujaus öljyä ja lisää haluamasi mausteet.
  3. Lohko perunat pituussuunnassa n. 4 osaan ja laita ne kulhoon öljyn ja mausteiden päälle. Sekoita hyvin ja anna maustua hetken.
  4. Paista perunat uunissa 200 asteessa n. 20-30 min.

Lohkoperunoista on tullut meidän lempparia, niitä vois syödä vaikka joka päivä ... vois vaikka dippailla johonkin ihanaan mössöön tai syödä ihan vaan sellaisenaan ... NAM! Itsetehtynä voi olla määräämässä kuinka paljon niihin menee ylimääräistä energiaa elikkä lähinnä öljyä, paljon ei tarvihe laittaa.