Tein tänään kalamurekepihvien kanssa tillikastiketta. Mie yleensä teen kastikkeet itse, valmispusseissa on niin paljon lisäaineita ja kaloreita. Tämä kastikemäärä riittää ainakin 8:lle henkilölle ja pisteita annoksesta menee 1,5.
OHJE:
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2rkl vehnäjauhoja
vettä
2 kasvisliemikuutiota
kuivattua tai tuoretta tilliä
tilkka sitruunamehua
1 tl sokeria
mausteita: valkosipulijauhetta, valkopippuria, suolaa
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulisilppu siinä.
-
Lisää kattilaan vehnäjauho ja anna jauhon "kypsyä", älä ruskista.
-
Lisää kuuma vesi ja mausteet, sekoita.
-
Anna kastikkeen tekeytyä n. 20 min sekoittaen välillä. Lisää tarvittaessa mausteita.
Juhlavamman ja pehmeämmän maun saa lisäämällä tilkkasen ruokakermaa. Tilli ja ruohosipuli on mun lemppari yrttejä, ja siksi käytänkin niitä paljon ruoanlaitossa.
Kommentit