Tein tänään kalamurekepihvien kanssa tillikastiketta. Mie yleensä teen kastikkeet itse, valmispusseissa on niin paljon lisäaineita ja kaloreita. Tämä kastikemäärä riittää ainakin 8:lle henkilölle ja pisteita annoksesta menee 1,5.

 

OHJE:

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

2rkl vehnäjauhoja

vettä

2 kasvisliemikuutiota

kuivattua tai tuoretta tilliä

tilkka sitruunamehua

1 tl sokeria

mausteita: valkosipulijauhetta, valkopippuria, suolaa

 

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulisilppu siinä.
  2. Lisää kattilaan vehnäjauho ja anna jauhon "kypsyä", älä ruskista.
  3. Lisää kuuma vesi ja mausteet, sekoita.
  4. Anna kastikkeen tekeytyä n. 20 min sekoittaen välillä. Lisää tarvittaessa mausteita.

 

Juhlavamman ja pehmeämmän maun saa lisäämällä tilkkasen ruokakermaa. Tilli ja ruohosipuli on mun lemppari yrttejä, ja siksi käytänkin niitä paljon ruoanlaitossa.