Tänään meillä oli ruokana jauhelihapihvejä ja perunamuusia. Jauhelihataikinan olen tehnyt tällä samalla ohjeella jo hyvin pitkään, jostain lehdestä oon tän aikoinaan bongannut. Tämä ohje oli 8 henkilölle (2 pienempää pihviä/hlö) ja pisteitä menee 4,5.
Ohje (n. 15 kpl isoja pihvejä):
700g vähärasvaista jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli
ruokaöljyä
1 lihaliemikuutio
1 kananmuna
mausteita (paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, grillimaustetta, yrttisuolaa, maustepippuria)
-
Kuulota sipulisilppu tilkkasessa ruokaöljyä. Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio ja sulata lihaliemikuutio kuumassa nesteessä Anna jäähtyä hiukan.
-
Mittaa kulhoon korppujauho ja sekoita sen joukkoon haluamasi mausteet. Kaada joukkoon jäähtynyt neste/sipuli. Sekoita tasaiseksi.
-
Lisää kulhoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Muotoile taikinasta käsin sopivan kokoisia pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä ja saaneet komean värin.
Voihan vitalis kuinka hyviä nämä olivat, iltapäivällä söin vielä yhden pihvin leivän päällä välipalalla :)!
Kommentit