Tänään meillä oli ruokana jauhelihapihvejä ja perunamuusia. Jauhelihataikinan olen tehnyt tällä samalla ohjeella jo hyvin pitkään, jostain lehdestä oon tän aikoinaan bongannut. Tämä ohje oli 8 henkilölle (2 pienempää pihviä/hlö) ja pisteitä menee 4,5.

 

 

Ohje (n. 15 kpl isoja pihvejä):

700g vähärasvaista jauhelihaa

1dl korppujauhoja

2 dl vettä

1 sipuli

ruokaöljyä

1 lihaliemikuutio

1 kananmuna

mausteita (paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, grillimaustetta, yrttisuolaa, maustepippuria)

 

 

  1. Kuulota sipulisilppu tilkkasessa ruokaöljyä. Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio ja sulata lihaliemikuutio kuumassa nesteessä Anna jäähtyä hiukan.
  2. Mittaa kulhoon korppujauho ja sekoita sen joukkoon haluamasi mausteet.  Kaada joukkoon jäähtynyt neste/sipuli. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kulhoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta käsin sopivan kokoisia pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä ja saaneet komean värin.

 

Voihan vitalis kuinka hyviä nämä olivat, iltapäivällä söin vielä yhden pihvin leivän päällä välipalalla :)!