1239622985_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään meillä syötiin sit hiukan kevyemmin. Tein pitkästä aikaa perusjauhelihakeittoa. Tämä on niin helppo ja maukas ruoka. Mie käytän paljon ruoanteossa porkkanaa ko tää meidän kuopus on siihen niin SIMONA! Tein isomman satsin (niinko tavallisesti), tätä voidaan sit lämmitellä ylihuomenna. Annos on 8 henkilölle ja pisteitä menee 4,0/annos.

 

OHJE:

400g  kevyt jauhelihaa 10%

ruokaöljyä

1 sipuli

n. 15 kpl perunoita

vihannessekoitus pussi (tai tuoreita vihanneksia)

kasvis- ja lihaliemikuutio

mausteita: pippuria, paprikajauhetta, aromisuolaa, yrttisuolaa, valkosipulijauhetta

 

  1. Kuori ja paloittele perunat kylmään veteen. Anna niiden liota vedessä jonkin aikaa.
  2. Silppua sipuli ja kuulota sitä paistinpannussa tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet.
  3. Vaihda perunoihin uusi vesi ja laita ne kiehumaan. Lisää kattilaan liemikuutiot ja pippurit, anna kiehua n. 15 min.
  4. Lisää keittoon vihannessekoitus ja anna kiehua n. 5 min.
  5. Lisää keittoon maustettu jauheliha-sipuliseos. Anna keiton kiehua vielä kotvan aikaa, tarkista maku.

 

Mie laitoin vihannespussin lisäksi vielä muutaman irtoporkkanan ko sattui tuolla kaapissa olemaan. Parempaa keitosta tulee tuoreilla kasviksilla; kukkakaali, porkkkana, lanttu, purjo ....