00020087.gif 


Ympärillä olevat ihmiset suhtautuvat painonpudotukseen hyvin monella eri tavalla:

  • KANNUSTAJAT: Onneksi näitä ihmisiä löytyy, ilman heitä tää koko painonpuodotus olis useimmille meistä aikamoista tuskaa. Jos ei muut kannusta, niin ainakin olis hyvä et oma perhe olisi 100% mukana. Ja nyt kun on tää virtuaalimaailma olemassa, niin täällähän löytyy ihania kanssasisaria ja -veljiä kannustustjoukkoihin.

 

  • KATEELLISET: Näitä löytyy aina, menet minne tahansa. Nämä toivovat salaa tai ihan ääneenkin että et onnistuisi urakassa. He epäilevät niitä konsteja mitä käytät  ja saattavat houkutella sinua syömään ja juomaan lihottavia elintarvikkeita. Ja jos saat painosi putoamaan niin tämä joukko on ekana epäilemässä kuinka kauan paino pysyy niissä mitoissa. Tämä ihmislaji myös huomauttelee ivalliseen sävyyn sun syömisistä. "Kyllä kai sie voit tätä syödä", "voi kai sitä edes maistaa", " kylläpä sitä ollaan niin tiukkana että", "joku taitaa laihduttaa ko ei herkut kelpaa" ... . Nämä tyypit saattavat huomautella laihtuneelle inhottavia asioita: " roikkuuko sulla nahkat?", "kylläpä sulla on naama menny kurttuun ja näytät vanhemmalta ko on paino pudonnu", "kylläpä sie ootkin niin surkean näköinen" ... . Myhäilevät myös onnessaan, jos paino alkaa tulla laihtumisen jälkeen takasin. Mie nykyään saan enempikin tsemppiä tämmösistä ihmisistä, nyt ei onneksi ookkaan näitä ympärillä (työpaikoilla näitä pesii pilvin pimein etenkin naisvaltaisilla aloilla).

 

  • HUOLESTUNEET: Sit on tää porukka, joka alkaa huomautella sulle liiallisesta laihduttamisesta, ko alkaa läskit hävitä. Tulee varoittavaa sanaa ja faktaa vaaroista. On tietty ihan hyvä olla valppaana, ko syömishäiriöitä on niin paljon ja joskus saattaa painonpudotus mennä sairaaloiseksi touhuksi - joko tullaan liian ahneeksi ja laihdutetaan liikaa,  oma ruumiinkuva häiriintyy tai otetaan vaaralliset konstit käyttöön ja väkisten pudotetaan painoa kun muuten ei paino putoa. Mie oon olemassaan kauheen siro; kapeat luisevat kasvot, solisluut paistaa, kädet ovat kuin linnunpojalla, mutta tää alavartalo on sit ihan jotain muuta. Ja ko se paino ei lähde just sieltä mistä haluaisi. Mie saan aina huomautusta et oonkohan nyt pudottamassa painoa liikaa.

 

  • VÄLINPITÄMÄTTÖMÄT/KORREKTIT: Tämä joukko ei välitä tuon taivaallista ootko lihonu 30 kg vai ootko laihtunu 30 kg, he eivät välttämättä edes huomaa. Minusta on tullut hyvin varovainen tässä asiassa, en lähde oma-aloitteisesti toisen painonmuutoksista puhumaan. Monille tämä painoasia on hyvin arka, ja he tykkäävät kyttyrää mikäli se on alvariinsa puheenaiheena. Siksi minusta nämä foorumit täällä blogeissa ovat oivallisia paikkoja tähän keskusteluun. Mua alkoi pikkuhiljaa itelläkin ottaan pattiin jatkuva painosta puhuminen ja se taivastelu kuinka paljon olin laihtunut ja miltä näytin. Alussahan se oli hyvin imartelevaa ja mukavaa. Sitä alkaa pikkuhiljaa miettimään et mitähän he sit aattelivat ko olin lihava ja kuinka tärkeää ulkonäkö sit loppujen lopuksi on.




 00020085.gif