Eilen meillä herkuteltiin possunpihvikastikkeella. Mie leikkasin 850g painavan possun ulkofileen ohuiksi piveiksi ( 11 pihviä) ja haudutin niitä kastikkeessa. Tästä annoksesta tullee 11.:sta ja 1 annos/3 pistettä.

 

OHJE:

850g possun ulkofilepala

ruokaöljyä

3½ rkl vehnäjauhoja

iso sipuli

vettä

 lihaliemikuutio

HP-kastiketta

soijakastiketta

sinappia

2 kpl laakerin lehtiä

1 tl sokeria

mausteita: valkosipulijauhetta, maustepippuria, grillausmaustetta

 

  1. Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin. Leikkaa file ohuiksi pihveiksi ja poista mahdollinen näkyvä rasva.
  2. Paista pihviin paistopinta paistinpannulla ruokaöljyssä ja laita valmiit pihvit kattilaan.
  3. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuulota ne öljyssä. Lisää vehnäjauhot sipulien päälle ja sekoita hyvin ja anna niiden saada väriä ja kypsyä.
  4. Lisää vesi ja mausteet. Anna hautua hetken ja kaada kastike kattilaan lihojen päälle.
  5. Anna kastikkeen hautua n. 1-1½ tuntia. Sekoita välillä ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

 

Haudutettu lihakastike on NIIN hyvää ja ei tästä hirveesti kyllä pisteitä mene.