Eilen meillä herkuteltiin possunpihvikastikkeella. Mie leikkasin 850g painavan possun ulkofileen ohuiksi piveiksi ( 11 pihviä) ja haudutin niitä kastikkeessa. Tästä annoksesta tullee 11.:sta ja 1 annos/3 pistettä.
OHJE:
850g possun ulkofilepala
ruokaöljyä
3½ rkl vehnäjauhoja
iso sipuli
vettä
lihaliemikuutio
HP-kastiketta
soijakastiketta
sinappia
2 kpl laakerin lehtiä
1 tl sokeria
mausteita: valkosipulijauhetta, maustepippuria, grillausmaustetta
-
Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin. Leikkaa file ohuiksi pihveiksi ja poista mahdollinen näkyvä rasva.
-
Paista pihviin paistopinta paistinpannulla ruokaöljyssä ja laita valmiit pihvit kattilaan.
-
Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuulota ne öljyssä. Lisää vehnäjauhot sipulien päälle ja sekoita hyvin ja anna niiden saada väriä ja kypsyä.
-
Lisää vesi ja mausteet. Anna hautua hetken ja kaada kastike kattilaan lihojen päälle.
-
Anna kastikkeen hautua n. 1-1½ tuntia. Sekoita välillä ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
Haudutettu lihakastike on NIIN hyvää ja ei tästä hirveesti kyllä pisteitä mene.
Kommentit