Eilen meillä syötiin uunissa paistettuja broilerin rintafileitä hunajamarinaadissa, keitettyjä perunoita, keitettyjä kasviksia (porkkanoita ja kukkakaalta) ja tilli-currykastiketta. Kyytipoikana oli tietty salaattia (Savoin kaalta, kurkkua, tomaattia ja ruohosipulia) ja punajuurisalaattia.
Perunasta menee pisteitä 2,0, kastikkeesta 1,5 ja broilerin fileestä 4,5 = 8,0 pistettä. Tässä ohje kastikkeelle (8:lle).
OHJE:
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2rkl vehnäjauhoja
vettä
1 kanaliemikuutio
kuivattua tai tuoretta tilliä
cyrry-maustetta
tilkka sitruunamehua
1 tl omenamarmeladia
mausteita: valkosipulijauhetta, valkopippuria, suolaa
loraus kevyt ruokakermaa (7%)
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulisilppu siinä.
-
Lisää kattilaan vehnäjauho ja anna jauhon "kypsyä", älä ruskista.
-
Lisää kuuma vesi ja mausteet, sekoita.
-
Anna kastikkeen tekeytyä n. 20 min sekoittaen välillä. Lisää tarvittaessa mausteita.
Kommentit