Eilen meillä syötiin uunissa paistettuja broilerin rintafileitä hunajamarinaadissa, keitettyjä perunoita, keitettyjä kasviksia (porkkanoita ja kukkakaalta) ja tilli-currykastiketta. Kyytipoikana oli tietty salaattia (Savoin kaalta, kurkkua, tomaattia ja ruohosipulia)  ja punajuurisalaattia.

Perunasta menee pisteitä 2,0, kastikkeesta 1,5 ja broilerin fileestä 4,5 = 8,0 pistettä. Tässä ohje kastikkeelle (8:lle).

 

OHJE:

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

2rkl vehnäjauhoja

vettä

1 kanaliemikuutio

kuivattua tai tuoretta tilliä

cyrry-maustetta

tilkka sitruunamehua

1 tl omenamarmeladia

mausteita: valkosipulijauhetta, valkopippuria, suolaa

loraus kevyt ruokakermaa (7%)

 

 

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulisilppu siinä.
  2. Lisää kattilaan vehnäjauho ja anna jauhon "kypsyä", älä ruskista.
  3. Lisää kuuma vesi ja mausteet, sekoita.
  4. Anna kastikkeen tekeytyä n. 20 min sekoittaen välillä. Lisää tarvittaessa mausteita.