1882125.jpg

 

Tein tänään lipstikkakeittoa ruoaksi. Olen jukaissut tämän ohjeen aikaisemmin tuolla mun toisessa blogissa (tässä), ja tämä kuva on sit viime syksyltä. En olis tänään mitään kuvaa voinu ottaa ko mulla oli tässä pöytä täynnä oliivileipäsiä leivinliinan alla (ohje täällä). Mie laitan tän keiton ohjeen sellaisenaan kuinka olen sen tuonne ohjelmaan joskus aikoinaan ajanut ja sen mukaan pisteet on laskenut. Tämä annos on 6 henkilölle ja pisteitä menee 2,0/annos.

OHJE:

3-4 sipulia

3 tl kasviöljyä

2 rkl kuivattua lipstikkaa

1-2 rkl vehnäjauhoja

1 l vettä

suolaa, pippuria

kasvis- ja kanaliemikuutio

1 dl ruokakermaa 15%

1 dl rasvatonta maitoa

3-4 perunaa

  1. Kuulota silpotut sipulit öljyssä pehmeiksi, älä ruskista niitä. Lisää hienonnettu lipstikka ja suurukseski vehnäjauhoja. Sekoita hyvin. Lisää kuuma vesi.
  2. Lisää halutessasi perunat. Keitä keittoa n. 15-30 min. Tehosta makua kasvis- ja kanaliemikuutioilla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
  3. Mausta niukasti suolalla ja pippurilla. Lisää maito ja ruokakerma, kiehauta keitto. Soseuta sauvasekoittimella.

Tämä ruoka on myös meidän perheen suosikki, myös lapset tästä tykkäävät vaikkei ulkonäkö olekaan mitenkään silmiä hivelevä.