Tänään meillä oli ruokana esikoisen toivomuksesta jauhelihapataa. Mie itekin tykkään kovasti haudutetuista ruoista, joissa on käyetty simppeleitä raaka-aineita. Tämä on helppoa, hyvää, suhteellisen kevyttä, halpaa ja terveellistä kotiruokaa. Pisteitä merkkailen näihin ruokapostauksiin taas syksyllä.
OHJE:
vettä
perunoita
porkkanoita
lanttua
400g kevyt jauhelihaa (10% rasvaa)
sipulia
luumuja
2kpl lihaliemikuutioita
mausteita (pippuria, valkosipulijauhetta, aromisuolaa, yrttisuolaa ...)
-
Kuori ja paloittele kasvikset.
-
Kuori ja silppua sipuli ja kuulota ne tilkassa ruokaöljyä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta.
-
Laita ainekset uunipataan.
-
Lisää paistinpannulle missä paistoit jauhelihan vettä ja lisää liemikuutiot ja anna ne sulaa. Lisää lihaliemi pataan.
-
Anna jauhelihapadan kypsyä 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti kunnes perunat ovat kypsiä.
Luumut antavat tosi hyvän maun pataan, myös tilkka punaviiniä sopii. Herkkusieniä mie voisin kans laittaa ja hillosipuleita, mutta meidän muut perheenjäsenet niitä vierastavat.
Kommentit