1247586996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään meillä oli ruokana esikoisen toivomuksesta jauhelihapataa. Mie itekin tykkään kovasti haudutetuista ruoista, joissa on käyetty simppeleitä raaka-aineita. Tämä on helppoa, hyvää, suhteellisen kevyttä, halpaa  ja terveellistä kotiruokaa. Pisteitä merkkailen näihin ruokapostauksiin taas syksyllä.

 

OHJE:

vettä

perunoita

porkkanoita

lanttua

400g kevyt jauhelihaa (10% rasvaa)

sipulia

luumuja

 2kpl lihaliemikuutioita

mausteita (pippuria, valkosipulijauhetta, aromisuolaa, yrttisuolaa ...)

  1. Kuori ja paloittele kasvikset.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja kuulota ne tilkassa ruokaöljyä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta.
  3. Laita ainekset uunipataan.
  4. Lisää paistinpannulle missä paistoit jauhelihan vettä ja lisää liemikuutiot ja anna ne sulaa. Lisää lihaliemi pataan.
  5. Anna jauhelihapadan kypsyä 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti kunnes perunat ovat kypsiä.

Luumut antavat tosi hyvän maun pataan, myös tilkka punaviiniä sopii. Herkkusieniä mie voisin kans laittaa ja hillosipuleita, mutta meidän muut perheenjäsenet niitä vierastavat.