1240749636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Alunperin meillä oli tarkoitus olla tänään karjanpaistia mutta taaskin kaupan valikoima määräsi toisin. Ostin naudan ulkopaistia reilu 500g  ja tekaisin palapaistikastikkeen. Tämä on niitä mun herkkuruokia jo lapsuudesta. Tämä ohje riittää n. 7:lle ja 1 annos/4,0 pistettä.

OHJE:

n. 500g naudanpaistia

1 sipuli

n. 4 rkl ruokaöljyä

2 rkl vehnäjauhoja

vettä

lihaliemikuutio

2 kpl laakerinlehtiä

mausteita: soijaa, sinappia, ketchuppia, sokeria, pippuria ...

  1. Ota paisti lämpiämään hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa se kuutioiksi.
  2. Paista lihakuutiot kuumalla paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä, laita paistuneet lihat paistokasariin. Paista sipulit toisen erän lihojen kanssa. Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja anna jauhojen kypsyä ja ruskistua, sekoita.
  3. Lisää vesi ja mausteet ja anna hukan aikaa kiehua ja kaada ensimmäisen erän lihojen päälle kasariin. Anna kastikeen hautua  hiljalleen n. 1½-2 tuntia, sekoita välillä ja tarkista makua.

Mie en ole enää vuosiin lorautellut kastikkeisiin minkään sortin kermoja, minusta siinä peittyy lihan omat aromit ja tulee vaan turhia kaloreita. Meillä lapset tykkää kovasti perusruoista ja tänäänkin sanoivat et tää on parasta lihaa mitä ovat ikinä syöneet, olisivat kastikettakin litkineet ihan paljaaltaan tai dippailleet siinä leipää ;).