1244753602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Eilen tein pitkästä aikaa valkokastiketta ja leivitettyä seitiä. Meidän isot eivät pienenä laittaneet suuhunsakaan valkokastiketta, nykyään sekin uppoaa jo tuosta vaan. Seiti on niin vähärasvaista kalaa et leivitettynäkin siitä saa ihan normiruokaa. Mie en syöttänyt ohjetta painonvartioiden ohjelmaan, vaan otin nämä pisteet suoraa valmiista listoista: valkokastike 1,5 pistettä, leivitettyseifile 4,0 pistettä ... perunastahan menee 2,0 pistettä elikkä tämän annoksen kokonais pistemäärä on 7,5 pistettä - ihan ok.

Valkokastike:

  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • rasvatonta maitoa
  • kasvisliemikuutio
  • ruohosipulia
  • mausteita: aromisuolaa, valkopippuria, yrttisuolaa

  1. kuumenna öljy kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Anna jauhojen kypsyä öljyssä, älä ruskista.
  2. lisää kuumennettu maito, sekoita koko ajan.
  3. lisää kasvisliemikuutio ja ruohosipuli ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä n. 15 min. - muista sekoitaa tiheään ettei kastike pala pohjaan.
  4. lisää kastikkeeseen haluamasi mausteet ja sekoita, anna hetken maustua.

Leivitetyt seitifileet:

  • pakasteseitifileitä
  • korppujauhoja
  • vehnäjauhoja
  • kananmunia
  • mausteita: aromisuolaa, suolaa
  • paistamiseen ruokaöljyä

  1. Anna seitifileiden sulaa huoneenlämmössä. Irrota fileet toisistaan varovasti.
  2. Laita korppujauhot, vehnäjauhot ja rikki vatkattu kananmuna kaikki eri lautaselle.
  3. Kuumenna paistoöljy paistinpannulla.
  4. Ripottele fileen päälle aromisuolaa ja kumoa maustettu puoli ensin vehnäjauhoon, ripottele fileen päälle suolaa ja käännä se puoli jauhoihin.
  5. Uljuta file kanamunaan siten, että se kastuu kokonaan.
  6. Seuraavaksi kaorppujauhota file ja laita paistumaan kuumalle pannulle.
  7. Toista sama kaikille fileille.
  8. Paista kunnes fileet ovat saaneet kauniin rapean paistopinnan.

Nämä olivat kyllä erityisen hyviä. Meillä kuopuskin tykkäsi kovasti : "Hyvää talaaa" - siis kalaa. Mie paistoin kaksi paketillista fileitä ja huomenna sit nautiskellaan niitä uudestaan lämmityksenä ... NAM!