Tämä on yksi minun lemppariruoka nykyään, tonnikalakastike + pasta + salaatti ... NAM! Kevyttä ja hyvää. Tästä annoksesta menee pisteitä seuraavasti: pasta (perhospasta) 4 pistettä, tonnikalakastike 0,5 pistettä, salaatti 0,0 pistettä, 1 kiekko ananasta 0,5 pistettä= 5 pistettä/annos. Tummasta pastasta menee vain 3 pistettä.

Ohje:

 1 tl kasvisöljyä

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl paprikajauhetta

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1 tlk (150g) veteen säilöttyä tonnikalaa

3 porkkanaa raastettuna

2 rkl ruokakermaa 15%

tilliä

mausteita (kasvisliemikuutio, pippuria, yrttisuolaa, sokeria)

 

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli.
  2. Lisää paprikajauhe sekä hienonnettu valkosipuli ja kypsennä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää tomaattimurska ja keitä n. 10 min . Lisää porkkanaraaste ja tonnikala sekä tilli ja mausteet.
  4. Lopuksi voi lisätä ruokakermaa "pyöristämään" makua. Kuumenna kiehumispisteeseen.