Eilen tein ruoaksi mun toista herkkua elikkä kaalilatikkoa. Tein tämän lasten ehdoilla elikkä paljon porkkanaa (kuopus tykkää), riisiä ja jauhelihaa. Käytin myös valmistuksessa voita antamaan makua. Tämän voisi siis tehdä hiukan kevyemminki, mutta pitää ottaa huomioon perheen makumieltymykset :). Tästä määrästä laskin tulevan 9 annosta ja annoksen pistemäärä on 5,0 (painonvartijoiden mukaan), vähemmällä pääsis jos ei laittais noin paljon riisiä ja unohtaisi tuon voin kokonaan (voisi korvata ruokaöljyllä).

ohje:

pieni kaali (n. 800g)

3 isoa porkkanaa

400 g kevyt jauhelihaa

1 sipuli

2 dl tummaa täysjyväriisiä

2 lihaliemikuutiota

2 rkl siirappia

voita

mausteita (pippuria, yrttisuolaa, suolaa)

vettä

 

  1. Suikaloi kaali, kuori porkkanat ja silppua silpuli.
  2. Paista jauheliha  ja sipulisilppu paistinpannulla + lisää haluamasi mausteet
  3. Lisää pataan nokare voita ja pehmitä kaalisuikaleet siinä.
  4. Lisää pataan paistettu jauheliha ja lisää paistinpannulle vettä + sulata siinä lihaliemikuutiot. Kaada pataan kaalin päälle.
  5. Lisää pataan paloitellut porkkanat, riisi, siirappi ja mausteet.
  6. Lisää vielä vettä.
  7. Paista laatikkoa 200 asteessa n. tunti.

 

Mie tykkään syödä tämän kanssa keitettyjä perunoita ja puolukkasosetta (makeutukseen käytän makeutusjauhetta).