1241468749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään tein perusjauhelihakastiketta, jonka tarjosin keitettyjen perunoiden ja salaatin kera. Tähän kastikeeseen voi lisätä vaihteluksi esim. karkeaa porkkanaraastetta, herkkusieniä, suikaloitua paprikaa tai maustekurkkua. Tästä ohjeesta tulee 8 annosta ja 1 annos/3,0 pistettä.

OHJE:

400g paistijauhelihaa

1 sipuli

(2 valkosipulinkynttä)

1 rkl ruokaöljyä

2 rkl vehnäjauhoja

vettä

lihaliemikuutio

2 laakerinlehteä

mausteita: ketchuppia, sinappia, pippuria, valkosipulijauhetta, sokeria hyppysellinen, paprikajauhetta, soijaa ...

  1. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuulota se öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi.
  2. Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin. Anna jauhojen "kypsyä" ja hiukan ruskistua. Lisää vettä.
  3. Mausta kastike oman makusi mukaan.

Arkiruokaan ei kannata lisäillä mitää juustoja tai kermoja, niistä tulee turhaa energiaa. Mie nuorena tyttönä (naisena), tyttönä (naisena) tein joskus paksun jauhelihakastikeen pitzzapohjan päälle ja siihen vaan juustoa ja uuniin - olihan se hyvääääää! Taisi muuten olla mun tuparit työporukalle vuonna -93 :) !!!