1245240099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tein tänään ruoaksi jauhelihakiusausta.  Vihdoin ja viimein sain laitettua kiusaukseen tarpeeksi maustetta, länttäsin sitä kyllä ihan joka väliin. Tästä satsista laskin tulevaksi 8 annosta ja 1 annos/ 6,0 pistettä.

 

OHJE:

1kg 500g peruna-sipulisekoitusta

ruokaöljyä

400g kevyt jauhelihaa (10%)

1½ dl ruokakermaa 10%

2½ dl ruokakermaa 7%

mausteita: paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, maustepippuria, aromisuolaa, grillimaustetta, tabascoa

  1. Voitele uunivuoka ruokaöljyllä. Kumoa puolet perunoista vuokaan ja ripottele hiukan mausteita päälle (valkosipulijauhetta, pippuria ja aromisuolaa.
  2. Paista jauheliha ruskeaksi ja mausta haluamallasi tavalla. Kumoa paistunut ja maustunut jauheliha perunoiden päälle vuokaan.
  3. Kumoa loputkin perunat jauhelihan päälle ja ripottele perunoiden päälle mausteita.
  4. Kaada lopuksi vuokaan ruokakermat ja paista kiusausta 200 asteessa kunnes on saanut väriä ja perunat kypsyneet.

Meidän kuopuskin tykkäsi tästä ja hymisi syödessään ja sanoi: " On hyvää" :)! Tämä taas sarjassamme helppoa ja hyvää kotiruokaa. Mie yleensä teen ison satsin ruokaa ja sitä sit nautitaan toisena päivänä lämmityksenä. Vaihtelua tähän ruokaan saa lisäämällä esim. pakastemaissia, kasvissuikaleita, herkkusieniä, kesäkurpitsaa tai mitä ikinä vaan keksiikään ...