1243891560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sunnuntaina tein pitkästä aikaa ruoaksi jauhelihamureketta. Yleensä mie laitan sisään jotain täytettä (luumuja, oliiveja, pakastevihanneksia ...), mutta tällä kertaa tein ihan naturell. Välttelin turhia pisteitä ja meän koululaiset nykyään eivät halua vihanneksia murekkeen sisään. Tästä ruoasta ei sit saa kaunista tekemälläkään, tuo murekesiivu näyttää lähinnä kengänpohjalta :)! Tästä ohjeesta tulee 11 annosta ja 1 annos/ 5,0 pistettä.

OHJE:

1kg 200g Kevyt jauhelihaa 10%

1 sipuli

tilkka ruokaöljyä

2 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 dl korppujauhoja

2 kananmunaa

mausteita: paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, grillimaustetta, tabascoa, pippuria

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Kuulota silputtu sipuli tilkassa ruokaöljyä. Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa kunnes kuutio on sulannut. Anna nesteen jäähtyä.
  3. Mittaa kulhoon korppujauho ja mausteet, sekoita. Lisää jäähtynyt sipuli-vesi-liemikuutio neste. Anna korppujauhot turvota nesteessä.
  4. Lisää jauheliha kulhoon ja kananamunat, sekoita taikina hyvin ja anna hetken maustua.
  5. Muotoile taikinasta öljytyin tai vedellä kastelluin käsin uunipannulle tai paistovuokaan mureke.
  6. Anna paistua 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Tällä kertaa nautimme murekkeen perunoiden ja kermakastikkeen kera ja tietty salaattia pitää olla ja runsaasti. Mie ruukan tehdä aina tosi ison kulhollisen salaattia ja sitä sit syödään iltapalallakin, siihen mukaan esim. säilykeananasta ja tonnikalaa - meillä lapsetkin tykkää :)!