Vuosia sitten söin Rossossa Katkarapu-valkosipulipastaa ja ihastuin siihen ikihyviksi, mutten osannut sitä tehdä. Sit jossain vaiheessa Pirkka-lehdessä oli ohje. Tämä on koko meidän perheen herkkua, esikoinen kylläkin ronklaa katkaravut pois. Tämä annos on 7 henkilölle ja pisteitä menee 4,0/annos. Kevyemmän saa mikäli käyttää kevyempää ranskankermaa, mie halusin kummiskin tähän täyteläistä makua.
Ohje:
n. 175g katkarapuja
2 tl ruokaöljyä
pala purjoa
350g ranskankermaa ( 150g tavallista ja 200g kevyt 12%)
3 rkl ketchuppia (Heinz)
maustepippuria
valkosipulijauhetta
suolaa
-
Halkaise ja pese purjo huolellisesti. Viipaloi ohuiksi renkaiksi.
-
Kuulota purjo ruokaöljyssä ja lisää joukkoon sulanneet ja valutetut katkaravut. Kuumenna.
-
Lisää joukkoon ranskankerma, ketchuppi ja mausteet. Sekoita
-
Anna hautua miedolla lämmöllä pastan kiehumisen ajan. Tarkista maku.
Tämä on niin nopeaa ja helppoa ruokaa. Tarjosin tämän tumman makaronin ja salaatin (eilinen) kanssa. Tummasta pastasta menee muuten 3 pistettä ja sitä saa sit syödä niin paljon et on kylläinen.
Kommentit