Vuosia sitten söin Rossossa Katkarapu-valkosipulipastaa ja ihastuin siihen ikihyviksi, mutten osannut sitä tehdä. Sit jossain vaiheessa Pirkka-lehdessä oli ohje. Tämä on koko meidän perheen herkkua, esikoinen kylläkin ronklaa katkaravut pois. Tämä annos on 7 henkilölle ja pisteitä menee 4,0/annos. Kevyemmän saa mikäli käyttää kevyempää ranskankermaa, mie halusin kummiskin tähän täyteläistä makua.

 

Ohje:

n. 175g katkarapuja

2 tl ruokaöljyä

pala purjoa

350g ranskankermaa ( 150g tavallista ja 200g  kevyt 12%)

3 rkl ketchuppia (Heinz)

maustepippuria

valkosipulijauhetta

suolaa

 

  1. Halkaise ja pese purjo huolellisesti. Viipaloi ohuiksi renkaiksi.
  2. Kuulota purjo ruokaöljyssä ja lisää joukkoon sulanneet ja valutetut katkaravut. Kuumenna.
  3. Lisää joukkoon ranskankerma, ketchuppi ja mausteet. Sekoita
  4. Anna hautua miedolla lämmöllä pastan kiehumisen ajan. Tarkista maku.

 

Tämä on niin nopeaa ja helppoa ruokaa. Tarjosin tämän tumman makaronin  ja salaatin (eilinen) kanssa. Tummasta pastasta menee muuten 3 pistettä ja sitä saa sit syödä niin paljon et on kylläinen.