Tällä ohjeella olen tehnyt perunamuusin kolmisen vuotta, tulee ihan yhtä hyvää mitä perinteiselläkin ohjeella - tämä vaan on huomattavasti kevyempää. Tämä annos on neljälle ja pisteitä menee 2,5 (n. 2dl).
Ohje (4 annosta):
n. 750g kuorittuja perunoita
vettä
1 dl ruokakermaa 15 % + tarvittaessa lisänä rasvatonta maitoa
suolaa, aromisuolaa
-
Kuori perunat ja laita ne kattilaan, jossa on kylmää vettä.
-
Lisää keitinveteen suolaa.
-
Anna perunoiden kiehua kypsäksi.
-
Kaada keitinvesi pois ja käytä kattilaa liedelle hetken aikaa, jotta ylimääräinen vesi haihtuu pois.
-
Vatkaa sähkövatkaimella perunoita kunnes ne ovat kaikki hajonneet.
-
Kuumenna ruokakerma (+ maito) mikrossa kuumaksi.
-
Lisää neste perunoihin vähitellen, samalla voimakkaasti vatkaten ja lisää suolaa ja aromisuolaa. Lisää maitoa kunnes mielestäsi muusin koostumus on hyvä. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
-
Anna muusin hiukan tekeytyä miedolla lämmöllä, sekoita välillä ettei se pala pohjaan.
-
Muusin voi maustaa mm. porkkanalla, ruohosipulilla, sipulilla, pinaatilla ...
Muusin makuun vaikuttaa oleellisesti perunanlajike, jauhoiset lajikkeet ja yleisperunat ovat tähän hommaan parhaat. Mikäli valitset väärin voi tuloksena olla LIISTERIÄ ;) - silloin sitä muusia ei pelasta muu kuin voinokare. Perunat kannattaa keittää mahdollisimman kokonaisena, silloin arvokkaat vitamiinit eivät liukene poiskaadettavaan keitinveteen.
Kommentit