Näitä piffejä tuli tehtyä yhteen väliin ihan alvariinsa ja siksi on nyt ollut tosi pitkä väli. Ennen aina paistoin ne paistinpannussa (öljyssä + voissa), mutta nyt lykkäsin ne uuniin. Tämä ohje on Heli Maarelan Kotiruokaa kahdelle kirjasta, olen saanut reseptikirjan vuonna -87 syntymäpäivälahjaksi. Tein ohjeen nelinkertaisena.

 

OHJE:

200g pakastekalaa, esim. seitiä (2 pakettia eli 800g)

½dl korppujauhoja (2 dl)

1 dl kevytkermaa (3 dl kevyt ruokakermaa)

1 kananmuna (3)

1 tl suolaa (3 tl)

1/4 tl valkopippuria (summassa laitoin)

1/4 tl aromimaustetta (summassa laitoin)

1/4 tl valkosipulijauhetta (summassa laitoin)

mie laitoin lisäksi: kuivattua tilliä, paprikajauhetta ja yrttisuolaa

 

  1. Sulata pakastekala ja jauha se pieneksi.
  2. Lisää kulhoon kerma ja korppujauho, anna hetken turvota ja lisää muut aineet. Sekoita sitkeäksi taikinaksi. Jos on löysähköä, niin voit lisätä hiukan vehnäjauhoja.
  3. Paista pihvit joko paistinpannulla tai uunissa.

 

Kyllähän rasvassa muhineet ovat mehevämpiä, mutta nämä uunissa käyneet ovat myös tosi hyviä. Tästä mun superannoksesta tuli 21 pihviä ja riittää 10:lle henkilölle. Pisteitä menee 3,5, taas sais keveämmäksi vähentämällä munia ja korppujauhoja. Nämä ovat extrahyviä perunamuusin kanssa. Pakastaessa muuttuvat suolaisemmiski.