Näitä piffejä tuli tehtyä yhteen väliin ihan alvariinsa ja siksi on nyt ollut tosi pitkä väli. Ennen aina paistoin ne paistinpannussa (öljyssä + voissa), mutta nyt lykkäsin ne uuniin. Tämä ohje on Heli Maarelan Kotiruokaa kahdelle kirjasta, olen saanut reseptikirjan vuonna -87 syntymäpäivälahjaksi. Tein ohjeen nelinkertaisena.
OHJE:
200g pakastekalaa, esim. seitiä (2 pakettia eli 800g)
½dl korppujauhoja (2 dl)
1 dl kevytkermaa (3 dl kevyt ruokakermaa)
1 kananmuna (3)
1 tl suolaa (3 tl)
1/4 tl valkopippuria (summassa laitoin)
1/4 tl aromimaustetta (summassa laitoin)
1/4 tl valkosipulijauhetta (summassa laitoin)
mie laitoin lisäksi: kuivattua tilliä, paprikajauhetta ja yrttisuolaa
-
Sulata pakastekala ja jauha se pieneksi.
-
Lisää kulhoon kerma ja korppujauho, anna hetken turvota ja lisää muut aineet. Sekoita sitkeäksi taikinaksi. Jos on löysähköä, niin voit lisätä hiukan vehnäjauhoja.
-
Paista pihvit joko paistinpannulla tai uunissa.
Kyllähän rasvassa muhineet ovat mehevämpiä, mutta nämä uunissa käyneet ovat myös tosi hyviä. Tästä mun superannoksesta tuli 21 pihviä ja riittää 10:lle henkilölle. Pisteitä menee 3,5, taas sais keveämmäksi vähentämällä munia ja korppujauhoja. Nämä ovat extrahyviä perunamuusin kanssa. Pakastaessa muuttuvat suolaisemmiski.
Kommentit