1241898856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Meillä oli tänään ruokana lihamakaronilaatikkoa, tätä en olekaan tehnyt aikoihin. Teen yleensä viikonloppuna ison satsin ruokaa ja niitä sit alkuviikosta tarjotaan lämmityksenä. Myös töihin meillä otetaan lämmityksiä mukaan. Tämä ohje riittää 10:lle ja 1 annos/7,0 pistettä.

OHJE:

10 dl tummia makaroneja

vettä +  2 kpl kasvisliemikuutioita

700g kevyt jauhelihaa 10%

1 sipuli

 2tl ruokaöljyä

7 dl vettä + 1½ dl rasvatonta maitojauhetta/ 7 dl rasvatonta maitoa

2 munaa

mausteita mm. paprikajauhetta, pippuria, valkosipulijauhetta, grillimaustetta

  1. Keitä makaronit väljässä vedessä, lisää halutessasi veteen pari kasvisliemikuutiota.
  2. Kuulota sipulisilppu tilkassa ruokaöljyä. Lisää paistinpannulle jauheliha ja ruskista se kypsäksi, lisää mausteet.
  3. Sekoita kulhossa maito ja munat sekaisin, mausta suolalla ja paprikajauheella.
  4. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön ja anna kaikki vesi valua pois. Laita ne takaisin kattilaan ja lisää sekaan jauheliha-sipuli. Sekoita.
  5. Kaada makaroni-jauheliha seos uunivuokaan ja kaada päälle maito-muna seos. Raasta halutessasi päälle juustoa.
  6. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Nykyään en enää laita päälle juustoraastetta ko meän lapset ei siitä tykkää, ja sen vuoksi saattais koko ruoka jäädä syömättä. Joskus olen laittanu sekaan myös karkeaksi raastettua porkkanaa, mutta sekään ei oikein lasten mielestä ollu fiksu homma :)!

Munan voi muuten korvata maitojauheella, sitä pitää sit laittaa veden sekaan hiukan runsaammin. Aikoinaan ko keskimmäinen oli kananmunalle allerginen, hokasin tän konstin jostain ja siitä laatikosta ei sit kyllä erottanu oliko munaa vai ei - se maitojauhe nimittäin menee ihan samannäköiseksi ko munamaitokin.