Tänään tein piitkästä aikaa ruoaksi Chili con carnea elikkä CARNEA näin tuttavallisesti sanottuna. Tämä on meidän isojen lasten lemppari ruokaa, eikä tää minunkaan suussa pahalta maistu. Tein aikamoisen annoksen ja tästä tulee 10:lle henkilölle: 4 pistettä/annos (täysjyvä riisistä 4,0 pistettä).

 

OHJE:

700g Kevyt jauhelihaa (10% rasvaa)

2 sipulia

valkosipulia

4 purkkia tomaattipyrettä

vettä

2 lihaliemikuutiota

2 tl sokeria

mausteita: valkopippuria, chilimausteseosta

2 purkkia ruskeita papuja vedessä

 

  1. Lorauta tilkka ruokaöljyä paistinpannulle. Lisää hiukan chilimaustesosta ja sekoita. Lisää pilkottu sipuli + valkosipuli.
  2. Lisää jauheliha ja ruskista se. Laita jauheliha-sipuliseos kattilaan ja sisää lihaliemi, tomaattipyre, vesi ja mausteet. Sekoita paksuhko kastike.
  3. Anna kastikkeen hautua n. 10-15 minuuttia (keitä tässä välissä riisi).
  4. Lisää valutetut ruskeat pavut ja sekoita varovasti. Älä enää keitä, vaan kuumenna. Tarkista maku. Carne on valmista :).

 

Nykyään mie oon tehny tätä hiukan laimeampana versiona ko tää meidän kuopus ei hirveen mielellään tulista ruokaa suuhunsa laita, myös pavut hän ronklas pois ;).