Tänään meillä nautiskeltiin sit hiukan keveämpää ruokaa, eilinen olikin sit semmonen super hyper syöpöttely päivä/ilta! Kesäkeittoa olen oppinut syömään vasta aikuisena ja alettuani sitä itse keittämään (oma tekemä on siis parasta). Meillä ei lapsuudenkodissa tätä herkkua koskaan saanut ja koulussa olinkin ihan puulla päähän lyöty ko eka kerran lautanen mulle naaman eteen laitettiin ... MITÄ!!!! ... maidossa killuu pottuja ja vihannekisia YÄKKKKK! Kerran jouduin ala-asteella jäämään koulun ruokalaan istumaan muiden mentyä kesäkeitto lautanen naman edessä, opettaja antoi ankaran käskyn et lähteä saan kohan oon keiton ekkana syöny. Onneksi keittiötädit olivat niin kivoja et päästivät mut pälkähästä.

Mie tykkään et kesäkeitossa pitää olla makua ja sitä saa mausteilla :)! Mie laitan keittooni:

perunoita

porkkanoita

kukkakaalta

pakaste herneitä

sipulia

mausteita (kasvisliemikuutio, pippuria, tilliä, ruohosipulia, suolaa, aromisuolaa)

voita

 

  1. Kuori perunat ja lohko ne kattilaan annospaloiksi. Lisää kattilaan vettä sen verran, että perunat peittyvät. Laita kiehumaan.
  2. Kuori porkkanat ja sipuli. Viipaloi/ silppua ne perunoiden joukkoon.
  3. Lisää kattilaan mausteet (kasvisliemikuutio, tilli, ruohosipuli, pippurit)
  4. Pese ja paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan ja anna keiton kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Lisää kattilaan pakasteherneet ja anna niiden kiehahtaa.
  6. Lisää keittoon maito ja sen kiehahdettua loput mausteet (suola, aromisuola ja voi).

 

Mie käytän keitossa kevytmaitoa (rasvaton maito palaa helposti pohjaan ja kulutusmaito on liian raskasta) pitääkseni keiton kalorit kurissa ;)! Hätätapauksessahan tässä voi käyttää sekavihanneksia, mutta silloin minusta maku kärsii kovasti.