Tänään meillä oli ruokana nakkigulassia tai suomalaisittain nakkikastiketta, johon lykkäsin hiukan kuutioitua paprikaa. Gulassin kastikkeesta tekee ilmeisesti paprikan lisääminen ja stoganoffia taas tulee, jos laittaa maustekurkkua (tai suolakurkkua) + smetanaa (tai kermaa). Näin sitä vaan saa arkikastikkeesta heti eriä lisäämällä muutaman aineksen. Tämä ohje on kuudelle henkilölle ja 1 annos/ 3,5 pistettä (siis pelkkä kastike).
OHJE:
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1 pkt (280g) = 10 kpl Atria Snack Kevyt nakkeja
2 rkl vehnäjauhoja
vettä
ketchuppia
sinappia
soijakastiketta
kasvisliemikuutio
mausteita: valkosipulijauhetta, pippuria, sokeria ...
paprikaa
-
Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuulota silputtu sipuli siinä. Lisää viipaloidut nakit ja paista niihin paistopinta.
-
Lisää joukkoon vehnäjauho ja sekoita. Anna jauhojen "kypsyä" hiukan ennen veden lisäämistä.
-
Lisää vesi ja sekoita
-
Mausta kastike haluamallasi tavalla. Anna mausteiden hautua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vettä.
Mie en ole erityisemmin makkaran ystävä, nakkikastike menee näin tuoreeltaan (mutta ei lämmityksenä) ja erityisesti se on hyvää perunamuusin kans. Makkararuokia teen aika harvoin ja vain siksi et saan ruokalistaan vaihtelua.
Kommentit