1248610170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tänään meillä oli pitkästä aikaa makkarakastiketta, en edes muista milloin olen edellisen kerran tehnyt kastikkeen lenkistä. Mie käytän nykyään kevyt HK:n sinistä, minusta se on ihan saman makuista mitä tavallinenkin rasvaisempi versio. Tänään kyytipoikana oli perunamuusia eli pottumuusia ja salaattia + tuommosta kaupan valkosipulista salaattia (TOSI valkosipulista ja hiukan väkevää - nou hyvä). Tästä ohjeesta tulee kastiketta aikamoinen määrä elikkä ainakin 8-10 henkilölle.

OHJE:

1 kevyt lenkki

1 sipuli

tilkka ruokaöljyä

4 rlk vehnäjauhoja

n. 7-8 dl vettä

1 lihaliemikuutio

sinappia, ketchuppia

1 tl sokeria

mausteita (laakerinlehti, valkosipulijauhetta, yrttisuolaa, paprikajauhetta)

  1. Kuulota silputtu sipuli tilkassa ruokaöljyä.
  2. Lisää pieneksi paloiteltu lenkki ja anna palojen saada hiukan väriä.
  3. Lisää lenkkipalojen päälle vehnäjauhot, sekoita.  Anna jauhojen "kypsyä" ja saada hiukan väriä.
  4. Lisää puolet vesimäärästä, sinappi, ketchuppi, sokeri, laakerinlehti ja mausteet. Sekoita.
  5. Lisää vettä aina tarvittaessa kunnes kastike on mielestäsi oikean paksuista. Hauduta n. 10-15 min.
  6. Älä hauduta makkarakastiketta liian kauaa, makkara hajoaa ja vetistyy.

Mie en oo mikään makkaransyöjä, mutta näin harvoin tehtynä maistuu ihan hyvältä. Pakkaseen meni pari rasiallista laiskan päivän varalle :).