Tänään meillä oli pitkästä aikaa makkarakastiketta, en edes muista milloin olen edellisen kerran tehnyt kastikkeen lenkistä. Mie käytän nykyään kevyt HK:n sinistä, minusta se on ihan saman makuista mitä tavallinenkin rasvaisempi versio. Tänään kyytipoikana oli perunamuusia eli pottumuusia ja salaattia + tuommosta kaupan valkosipulista salaattia (TOSI valkosipulista ja hiukan väkevää - nou hyvä). Tästä ohjeesta tulee kastiketta aikamoinen määrä elikkä ainakin 8-10 henkilölle.
OHJE:
1 kevyt lenkki
1 sipuli
tilkka ruokaöljyä
4 rlk vehnäjauhoja
n. 7-8 dl vettä
1 lihaliemikuutio
sinappia, ketchuppia
1 tl sokeria
mausteita (laakerinlehti, valkosipulijauhetta, yrttisuolaa, paprikajauhetta)
-
Kuulota silputtu sipuli tilkassa ruokaöljyä.
-
Lisää pieneksi paloiteltu lenkki ja anna palojen saada hiukan väriä.
-
Lisää lenkkipalojen päälle vehnäjauhot, sekoita. Anna jauhojen "kypsyä" ja saada hiukan väriä.
-
Lisää puolet vesimäärästä, sinappi, ketchuppi, sokeri, laakerinlehti ja mausteet. Sekoita.
-
Lisää vettä aina tarvittaessa kunnes kastike on mielestäsi oikean paksuista. Hauduta n. 10-15 min.
-
Älä hauduta makkarakastiketta liian kauaa, makkara hajoaa ja vetistyy.
Mie en oo mikään makkaransyöjä, mutta näin harvoin tehtynä maistuu ihan hyvältä. Pakkaseen meni pari rasiallista laiskan päivän varalle :).
Kommentit